bizzyD-Köszönet

2009.12.27. 14:48

 p.anonimus -nak köszönöm, hogy egy igényes blogot hagyott rám. Előre szólok, bizonytalan az internet hozzáférésem, lehet, hogy eltűnök egy napról a másikra, de remélem a fent említett szerző abban az időben is gondját viesli a blognak.


Mosolyt csalni az arcokra - de milyen áron?

Ez lenne a mostani téma. Gondolom, már ti is éreztétek, hogy milyen jó érzés örömet okozni valakinek. Csak azzal, hogy segítesz neki csomagot vinni, esetleg pár száz forintért vágsz neki fát. De van egy pont, amikor ez is kezd terhessé válni, bármennyire jószívű az ember. Egy ilyen kis faluban, amilyenben én lakom, gyorsan terjednek az ilyen hírek. Van egy rokonom, aki mindent megcsinál, amire ismerősök kérik. Van, hogy hajnaltól délutánig, aztán délutántól estig dolgozik. Szinte nincs élete, pedig otthon van a felesége, és a két lánya.

És a másik dolog. Ha az egész falu tudja, hogy szívesen segítesz, van, hogy olyan is megkér rá, aki alap esetben, ha nincs szüksége semmire, szinte nem is köszön. Nem akarok mutogatni, de van ilyen ember is. És az nem fogadja el a nemet.

Várom a véleményeteket, most nem nyújtom tovább a szót.

Sziasztok

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuri-net.blog.hu/api/trackback/id/tr751626154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avat -ár (törölt) 2009.12.27. 19:51:08

Ha ettől néked jobb ,jobban érzed magad tedd!Nem változunk mi emberek, nem és nem .Keress valami okosabbat ahol hasznos lehetsz, dolgozzanak maguknak ,ha csak nem betegek.

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2009.12.27. 21:20:30

Nem teljesen látom át a mondanivalód, de talán én sem írtam elég átláthatóan.
A lényeg, viszont annyi, csináljak olyat, amit szeretek és haszbos. Ha egy emberért is, de megérte :D viszont, sajnos elég sok beteg embernek nem segítenek, és van, hogy nem is kérnek segítséget. Ezen kéne változtatni, de a jelenlegi társadalomban, nem hiszem, hogy menne

Avat -ár (törölt) 2009.12.28. 17:26:43

Félreértés részemről ,én úgy értettem megy a kihasználás ,mások részéről,így már jobb?

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2009.12.28. 17:35:24

igen, már értem. Tényleg sok ember kihasznál sok embert. Sajnos sok az úgynevezett csicskáztatás is. Ezt gondolom nem kell bemutatni. A gyereket megverik, megfenyegetik, és ő mindent megcsinál, amit csak mondanak. Tartom magam az állításhoz, hogy a mai rendszerben nem lehet ezt kiszorítani. Erről is lesz bejegyzés

bigifuti 2010.03.04. 13:51:29

Tudod sok ember van ha egyszer nyújtod a kezed felé hogy segíts el fogadja de sajnos azután meg hátba szúr.
De van olyan is akinek csak egy jó szót szólsz és rámosolyogsz és máris jobban alszik.
Én szeretek segíteni és szoktunk is de csak anoníman.
Üdv: bigifuti.
süti beállítások módosítása