Fontos hír! Ipolytarnóc.

2009.12.26. 11:14

A friss hírek között olvastam, hogy szombat hajnalban az Ipoly, Ipolytarnócnál kilépett a medréből, és ezért 27 embert kellett kimenekíteni otthonából. Az áradás miatt 8 ház van veszélyben. A 27 embert az önkormányzat és a katasztrófavédelem, a helyi óvodában helyezte el.

HAMAROSAN KÉPEK!

 

Az origo.hu ezt írta:

MTI

2009. 12. 26., 9:30Utolsó módosítás: 2009. 12. 26., 10:49

Ki kellett telepíteni Ipolytarnócról 27 embert, mert az Ipoly áradása veszélyezteti otthonukat - közölte a katasztrófavédelem. A házaikat ugyanis nem lehet megvédeni homokzsákokkal, olyan helyen fekszenek. A Sajó áradása miatt pedig le kellett zárni egy utat. A sok elolvadt hó és eső miatt az Ipoly mellett a Sajó, a Tarna és a Bódva különösen gyorsan emelkedett éjszaka, és ki is léptek medrükből.

Forrás: MTI

Képünk illusztráció


Kilépett az Ipoly a medréből szombat hajnalban Ipolytarnócnál. A Nógrád megyei településen 27 embert kellett kimenekíteni otthonából - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szentes György elmondta: az áradás miatt nyolc ház van veszélyben, amelyből négyet körbevesz a víz, négynek pedig a kertjén folyik keresztül.

 
 

Az éjszaka kimenekített 27 embert az önkormányzat és a katasztrófavédelem a helyi óvodában helyezte el, ellátásukat biztosítják - közölte. A szóvivő hozzátette, az érintett házak úgy helyezkednek el, hogy nem lehet homokzsákkal megvédeni őket.

Az Ipoly folyó vízszintje 80 centimétert emelkedett az utóbbi órákban - mondta Szarvas Sándor, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese pénteken késő este. A szlovákiai vízgyűjtő területre lehulló eső és a szokatlan meleg miatt bekövetkező gyors hóolvadás együttes hatása emelte meg az Ipoly vízszintjét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuri-net.blog.hu/api/trackback/id/tr671623787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása